Calea de la samanta la copac



"Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală."
                                                                                          ~Osho~

La fiecare final de an ma asez in liniste si numar binecuvantarile, fac bilantul implinirilor, ma uit cu intelegere la ce nu am realizat, gandind ca poate asa a fost sa fie, impacata cu binecunoscutul "de ce" nu am reusit. E firesc sa trecem prin aceste etape ale vietii. Mai intai samanta si apoi copacul! Totul este etapizat, oranduit sa evolueze, insa numai spre binele nostru suprem. Chiar si cand lucrurile par a fi iesite de pe fagasul lor normal, asta se intampla cu un scop pentru ca universul stie cel mai bine despre mersul lucrurilor. El pastreaza echilibrul si armonia chiar daca nu este evident. 

***

Fiecare zi este un nou inceput, fiecare moment este valoros daca il pretuiesti si-i dai valoare prin actiunile tale, viata este iubire eterna, iubirea creatorului pentru toate fiintele plasmuite de el si de a caror evolutie se ingrijeste permanent. El este omniprezent, este viata, dragoste, bucuria, grija, implinirea, cautarea, deznadejdea, succesul, fiecare gand al nostru... Atunci daca este in tot si in toate, ce sens are sa ne mai ingrijoram? Un citat spune: "daca Dumnezeu este cu mine, cine e impotriva mea?" Chiar asa! Tu stii vreun copac care se ingrijoreaza? Gandeste-te cate furtuni si geruri indura, numai sa poata inflori urmatoarea primavara.

***

Natura in maretia ei ajuta samanta sa devina copac si face totul cu multa maiestrie, fara sa se planga. Cata forta sta intr-o samanta infima care sufera un proces de tranformare ce necesita timp. Acelasi proces este valabil si pentru natura umana, toata puterea este in NOI insine, este nevoie doar de timp si incredere in ceea ce vom deveni gasind propria cale spre cresterea personala si spirituala. Natura are deja totul pregatit pentru noi. 
Singura noastra rasplata este sa inflorim.

***
Iti doresc ca in 2016 sa fii inspirat sa gasesti calea cea mai buna spre evolutia ta in plan personal si spiritual! 
Te imbratizes cu iubire, suflet drag! 

                                                               

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Poveste cu talc: