Cand vei stii ceea ce nu stii ca stii, te vei schimba!

Exista lucruri pe care le stii, dar nu stii ca le stii. Cand vei stii ceea ce nu stii ca stii, te vei schimba."

        Lucrand cu doua persoane, astazi, aparent cu probleme diferite, fiecare isi dorea acelasi lucru: sa faca o schimbare in viata lor. Ca de obicei am ascultat povestile lor cu mare atentie si interes.

Ceea ce am observat de-a lungul timpului, cand vine vorba despre schimbare, este faptul ca oamenii sunt reticenti pentru ca se confrunta cu o mare teama de necunoscut. Chiar daca in momentul prezent lucrurile nu merg bine in viata lor, obisnuinta de a trai acest disconfort este o a doua natura, este un mod de viata cunoscut, invatat, acceptat ca fiind normalitate.

Deseori m-am intrebat: -Cine esti tu ca sa le schimbi lor perceptia aceasta? Esti salvatorul ce le arata indicatorul spre un drum diferit? Sau poate esti un felinar calauzitor ce le arata calea spre ei insisi, pentru a descoperi singuri ca, ceea ce nu stiu ca stiu, este acolo inlauntrul lor asteptandu-i doar sa-si reaminteasca.


Iar ce se intampla, dupa acel moment magic, este uimitor, blocajele care obtureaza de-a dreptul aceasta cale se spulbera aproape instantaneu, facand loc sa iasa la lumina acea forta interioara pe care fiecare om o detine si care il defineste ca cine este in esenta.


Fiecare dintre noi are acea solutie secreta la propriile cautari, intotdeauna, fara exceptie. Frumusetea acestui proces este ca din postura de coach sunt doar un insotitor, rezultatul vine intr-un mod nesteptat, uneori punand doar o singura intrebare pana este auzita:
"-Tu ce iti doresti de fapt in adancul sufletului tau?"


Cand constientizezi raspunsul, apare trasformarea, asa cum spune Erickson:


"Exista lucruri pe care le stii, dar nu stii ca le stii. Cand vei stii ceea ce nu stii ca stii, te vei schimba."


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calea de la samanta la copac

Poveste cu talc: