Cum e oglinda in care te privesti zi de zi?




Ieri, m-a sunat o clienta si, printre alte subiecte pe care le-am discutat telefonic, mi-a spus ce a patit si cat de dezamagita este de o persoana care a indepartat-o pur si simplu dintr-o activitate pe care o pornisera impreuna.

Am ascultat-o si am constientizat ca trecusem de multe ori prin trairile si frustarile pe care le are ea si de fiecare data m-am invartit intr-un cerc vicios. Nu-ti spun cate ganduri mi-am facut, cate judecati am emis pe seama celor care m-au dezamagit.

Ai patit si tu asa ceva? Ti s-a intamplat sa ai incredere in cineva si acea persoana sa-ti intoarca spatele? Daca da, atunci, nu esti singurul care ai experimentat acest lucru! Dar stii de ce? Pentru ca oamenii sunt mai mult asemanatori decat diferiti.

Tu crezi ca ai de-a face cu o persoana doar asa, din pura intamplare? Afla ca nu e intocmai, nimic nu e lasat la voia intamplarii. Ceilalti sunt cei mai buni "profesori de viata", precum niste oglinzi , fara de care nu am vedea partea noastra nevazuta si pe care nu o acceptam. 

O, da! Avem mereu asteptari de la cei din jur si proiectam pe altii tot ce nu suntem in stare sa corectam la noi, toate scenariile pe care le fabrica dragul nostru EGO. Altii sunt vinovati. Noi suntem niste "ingerasi!

Iti recomand acest film pentru o mai buna exemplificare a celor scrise mai sus. Si nu uita sa fii prezent in viata ta, asuma-ti tot ce ti se-ntampla si multumeste-le "profesorilor tai de viata".
                                                              
                         
                                    Cele 7 oglinzi esseniene  (film subtitrat in limba romana)
                                                              Vizionare placuta!


"Numai de unul singur ai de ce să te temi: de tine însuţi când te priveşti în faţă." - Nicolae Iorga




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calea de la samanta la copac

Poveste cu talc: